nieuws

Winkelende werknemers verliezen baan

Arbeidsrecht

Winkelende werknemers verliezen baan

Kantonrechters in Nijmegen hebben in drie afzonderlijke procedures beslist dat de arbeidsovereenkomsten van drie medewerkers van Smit Transformatoren definitief worden beëindigd. Het gaat om twee medewerkers en hun leidinggevende.

Eerder had Smit Transformatoren hen ontslag op staande voet aangezegd. Zij had uit een intern onderzoek geconcludeerd dat de medewerkers bij een zakenrelatie van haar privébestellingen hadden gedaan zonder duidelijke financiële afwikkeling. Het betreft staal- en ijzerproducten van kleine omvang zoals huisnummerplaatjes.

Hoewel niet alle verwijten van Smit Transformatoren in de procedures zijn komen vast te staan, oordeelden de kantonrechters dat er voldoende reden was de arbeidsovereenkomsten te ontbinden. De medewerkers hebben zich in ieder geval niet (steeds) aan de regels gehouden en het risico genomen dat de kosten van privébestellingen ten laste van Smit zelf of van haar klanten of zakenpartners kwamen. Daarmee hebben zij de goede naam van Smit Transformatoren in gevaar gebracht. De leidinggevende wordt vooral verweten dat hij het "heeft laten gebeuren" door onvoldoende toezicht te houden.

Reageer op dit artikel