nieuws

Weinig draagvlak voor soepeler ontslagrecht

Arbeidsrecht

Weinig draagvlak voor soepeler ontslagrecht

Kiezers voelen nauwelijks iets voor een versoepeling van het ontslagrecht. Alleen binnen het electoraat van de VVD is een meerderheid te vinden voor de aanpassing. De rest van de politieke partijen moet er volgens de achterban de vingers niet aan branden.

Dat meldt het Financieele Dagblad. De krant liet TNS Nipo in een enquête de mening over het ontslagrecht peilen. Slechts 5 procent van de respondenten is een sterke voorstander van een soepeler ontslagrecht, tweederde van de Nederlandse kiezers wijst de maatregel af.

Ook bij D66 – van oudsher pleitbezorger van een ander ontslagrecht – is slechts 40 procent van de achterban nu voor aanpassing. Volgens het FD is de timing van de aanpassingen slecht. De werkloosheid stijgt en de economie groeit nauwelijks.

Werkgeversorganisaties MKB-Nederland en VNO-NCW zouden het liefst willen dat het ontslagrecht nog verder wordt aangepast dan nu al wordt voorgesteld in het Lente Akkoord. Kwaliteit en niet het afspiegelingsbeginsel moet volgens de werkgevers bepalen wie er bij ontslag om economische redenen zijn baan verliest.

Reageer op dit artikel