nieuws

Regel premiekorting: Geef jonge werkzoekende een baan

Arbeidsrecht

Regel premiekorting: Geef jonge werkzoekende een baan

Werkgevers die een jonge werkzoekende aan een baan helpen, krijgen een premiekorting.

De regeling geldt alleen voor werknemers van 18 tot en met 26 jaar oud die een bijstands- of WW-uitkering ontvangen.  De nieuwe medewerker moet een contract krijgen voor minstens een half jaar en minimaal 32 uur per week werken.

De werkgever die aan deze voorwaarden voldoet, krijgt een premiekorting van 3.500 euro per jaar. Het belastingvoordeel is geregeld in de nieuwe Wet financiering sociale verzekeringen. Deze gaat officieel pas op 1 juli in, maar werkgevers kunnen er nu al gebruik van maken. De regeling duurt tot 1 januari 2016.

Lees ook: Werkloosheid stijgt, economie verbetert

Reageer op dit artikel