nieuws

Beroepsonderwijs schrapt 67 procent van kenniscentrumbanen

Arbeidsrecht

Beroepsonderwijs schrapt 67 procent van kenniscentrumbanen

Bij kenniscentra in het beroepsonderwijs verdwijnt volgend jaar 67 procent van de banen. Zij zijn onder ander verantwoordelijk voor de ondersteuning van 250.000 leerbedrijven.

Het gaat in totaal om 17 kenniscentra in het beroepsonderwijs waar in 2015 bijna 800 van de 1200 banen geschrapt zullen worden. Dat is het gevolg van een ‘stille bezuiniging’ uit het regeerakkoord, zo meldt de Volkskrant. Daarin is vastgelegd dat de subsidie komend jaar in twee stappen teruggaat van 120 miljoen nu, naar 40 miljoen in 2016.

Kenniscentra zetten zich per sector in voor een goede aansluiting tussen onderwijs en arbeidsmarkt. Ook zien ze toe op de kwaliteit van het beroepsonderwijs in het mbo en zijn ze verantwoordelijk voor het werven, erkennen en ondersteunen van 250.000 leerbedrijven.

Die taken gaan over naar de Samenwerking Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB), die vooral bekend is van de studiebijsluiter waarmee studenten kunnen zien hoe kansrijk ze zijn op de arbeidsmarkt en onderzoek doet naar de kwaliteit van het mbo. Eén organisatie is efficiënter, stelt de woordvoerster van minister Jet Bussemaker van Onderwijs. (MEDIAWATCH)

TIP: Wat voor overeenkomst kan een leerbedrijf een mbo-leerling bieden? Lees meer op PW De Gids Vakbase

Reageer op dit artikel