nieuws

‘10% ontslagzaken door social media’

Arbeidsrecht

‘10% ontslagzaken door social media’

Werkgevers houden hun werknemers goed in de gaten op social media. Bij een op de tien ontslagzaken voeren werkgevers uitlatingen op social media aan als reden voor ontslag.

Dat stelt juridisch dienstverlener DAS naar aanleiding van onderzoek uit eigen dossiers. “Gezien het aantal zaken dat wij bij DAS behandelen, zal dit percentage ongeveer gelden voor alle arbeidsconflicten in Nederland”, zegt jurist Olav Wagenaar tegenover Nu.nl.
Hij plaatst er wel de kanttekening bij dat de arbeidsverhouding meestal al verstoord is en dat de inhoud van een tweet of een post op bijvoorbeeld Facebook voor de werkgever de aanleiding is ontslag aan te zeggen. Jaarlijks handelt DAS zo’n driehonderd zaken rond sociale media af.

Tip: Hoe kan HR het beste social media inzetten? Schrijf u nu in voor de workshop: Social media en de HR-praktijk.

 

 

 

Reageer op dit artikel