nieuws

Ex-werknemer moet Delta Loyd 3,3 miljoen terugbetalen

Arbeidsrecht

Ex-werknemer moet Delta Loyd 3,3 miljoen terugbetalen

Een ex-werknemer van Delta Lloyd moet zijn voormalig werkgever 3,3 miljoen euro terugbetalen wegens fraude. Het schadebedrag komt bovenop de vijf jaar cel die de man eerder al uitzat.

Zo besloot de rechtbank in Den Haag. De fraudeur was tot 2008 in dienst bij de verzekeraar als ‘technisch manager portfolio kantoren’. Hij werd in 2010 veroordeeld tot vijf jaar cel voor oplichting met valse facturen. In 2012 werd in hoger beroep de gevangenisstraf van de ex-werknemer  teruggebracht tot twee jaar. Maar nu moet de fraudeur van de rechter alsnog opdraaien voor een forse schadevergoeding.
Delta Lloyd leed hierdoor grote schade. De verzekeraar had rekeningen betaald voor werkzaamheden die nooit waren verricht aan de eigen kantoorpanden. De advocaat van de veroordeelde voerde nog aan dat de facturen niet volledig vals zouden zijn, en dat het deels de eigen schuld van Delta Lloyd was dat de verzekeraar de valse facturen had betaald. Maar de rechter wees deze en andere bezwaren van de hand. (ANP)
Reageer op dit artikel