nieuws

Ondernemers kennen Wet Werk en Zekerheid slecht

Arbeidsrecht

Ondernemers kennen Wet Werk en Zekerheid slecht

De Wet Werk en Zekerheid is voor veel ondernemers nog onontgonnen gebied. Ruim een derde van hen weet van het bestaan af, maar kent de wet inhoudelijk niet.

Zo blijkt uit een onderzoek naar regeldruk onder MKB’ers van MKB-platform BC.nl onder 762 ondernemers.

Over het algemeen zijn ondernemers wel goed op de hoogte van de regels rondom het aanstellen en ontslaan van personeel, de regels van de Belastingdienst, de arboregels en de regels van de landelijke overheid. Over de Wet Werk en Zekerheid daarentegen is een groot deel nog blanco.

Lees ook: Wet Werk en Zekerheid: welke onderdelen gaan per 1 juli in?

De meeste ondernemers (83,6 procent) weten dat onlangs de nieuwe Wet Werk en Zekerheid is aangenomen, waarin onder meer het nieuwe ontslagrecht is vastgelegd. Wat de wet precies behelst is echter minder bekend. 37,8 procent van de ondernemers heeft wel van de wet gehoord, maar weet niet wat er in staat.

Een kleiner deel (13,3 procent) is ook niet op de hoogte van het bestaan van de wet. De ondernemers die de wet wel kennen, zijn er meestal niet erg positief over. Meer dan een derde van hen vindt de nieuwe regels ondoorzichtig en verwarrend en denkt dat ze veel arbeidsconflicten zullen opleveren.

Ander recent onderzoek rond de Wet Werk en Zekerheid onder MKB’ers liet ook dergelijke resultaten zien. Maar liefst drie vierde van de Nederlandse MKB-bedrijven (75 procent) was daarin niet of slechts deels op de hoogte welke veranderingen de met zich meebrengt. (ANP)

TIP: Op de hoogte blijven van alle actualiteiten in de wetgeving rondom personeel? Kom naar de HR-wetgeving actualiteitenmiddag op 9 oktober.

 

 

Reageer op dit artikel