nieuws

Personeelsafspraken te erg voor schikking

Arbeidsrecht

Personeelsafspraken te erg voor schikking

Google, Apple, Intel en Adobe mogen niet schikken in de zaak rond verboden personeelsafspraken. Het voorstel van 324,5 miljoen dollar is afgewezen. Te laag.

Dat meldt nu.nl naar aanleiding van berichten in verschillende Amerikaanse media.

De rechtszaak tussen de techbedrijven en een zo’n 64.000 getroffen werknemers loopt al sinds 2011. De bedrijven zouden in het geheim afspraken hebben elkaars personeel niet aan te nemen. Dit zou jarenlang hebben gegolden.

De rechter: “Het Hof kan niet vaststellen dat de schikking binnen de grenzen van de redelijkheid valt”. Zoals het Hof in zijn kort geding stelt, is er voldoende bewijs voor een overkoepelende samenzwering tussen de zeven gedaagden.”

Schikkingsbedrag te laag

Volgens de rechter moet het schikkingsbedrag met minstens 50 miljoen dollar worden verhoogd. Ze verwijst daarbij naar de schikking tussen werknemers en eigenaren van filmbedrijven Intuit, LucasFilm en Pixar.

Die bedrijven werden met dezelfde class action-rechtszaak aangeklaagd, maar schikten al voor een bedrag van 20 miljoen dollar. Die bedrijven hadden minder getroffen werknemers dan Google, Apple, Intel en Adobe. Omgerekend dient die schikking voor de rechter toch als een maatstaf.

 

Reageer op dit artikel