nieuws

Personeel Blokker ook in problemen?

Arbeidsrecht

Personeel Blokker ook in problemen?

Niet alleen voor de werknemers van V&D zijn het spannende tijden, ook voor het personeel van winkelketen Blokker.

Het voltallige winkelpersoneel van Blokker komt maandag na sluitingstijd bijeen. Dat heeft een woordvoerster van de winkelketen bevestigd na berichtgeving van de NOS. Over de inhoud van de personeelsbijeenkomsten wilde zij niets kwijt.

De vakbonden maken zich al langer zorgen over de ontwikkelingen bij Blokker. Werknemers in vaste dienst zouden doelbewust worden¬†“weggewerkt”, zegt bestuurder Niels Suijker van FNV Handel. Maar ook hij zei niet te weten wat er maandag precies wordt besproken. “De bonden gaan dinsdag met Blokker om tafel”, zei hij.

Volgens Suijker wordt erg geheimzinnig gedaan over de personeelsbijeenkomsten. “Dat voedt natuurlijk de speculaties dat er wat groots staat te gebeuren. Dit doe je niet voor elk wissewasje. Van onze leden horen wij dat zij bang zijn voor winkelsluitingen en gedwongen ontslagen.” (ANP)

Reageer op dit artikel