nieuws

Abvakabo FNV ontvankelijk verklaard in zaak Meavita

Geen categorie

De Ondernemingskamer te Amsterdam heeft Abvakabo FNV ontvankelijk verklaard in de zaak tegen het voormalige thuiszorgconcern Meavita. Dat betekent dat de vakbond verder kan met de enquêteprocedure die zij eerder dit jaar tegen het concern had aangespannen. De oud-bestuurders en toezichthouders die zich in de procedure gevoegd hebben, meenden op formele gronden dat dit niet het geval was. Zij vangen daarmee bot.

Meavita ging begin vorig jaar failliet en liet een miljoenenschuld achter. Abvakabo FNV beticht Meavita van wanbeleid. Zo toont eerder onderzoek van het College Sanering Zorginstellingen (CSZ) en anderen aan dat de administratie van Meavita niet op orde was. Ook hebben de bestuurders zich gestort op risicovolle projecten die tot grote problemen leidden. Daarnaast koos de organisatie ervoor om onder de kostprijs te werken terwijl dat niet nodig was. Met het marktaandeel van de organisatie was een betere prijs af te dwingen, maar dat is niet gebeurd.
Met 20.000 werknemers, 100.000 cliënten en een omzet van een half miljard euro, was Meavita een van de grootste zorgorganisaties van Nederland. Abvakabo FNV wil met de rechtszaak vooral gerechtigheid, rechtvaardigheid en genoegdoening voor zijn gedupeerde leden vinden.

Reageer op dit artikel