nieuws

Agenten onvoldoende beschermd tegen agressie

Geen categorie

De politiekorpsen doen te weinig om agressie en geweld tegen hun agenten te voorkomen of te beperken. Dat blijkt volgens de Arbeidsinspectie uit controles vorig jaar bij de helft van de 26 Nederlandse korpsen. De Arbeidsinspectie noemt de situatie zorgelijk, omdat het aantal incidenten en de ernst daarvan toeneemt. Bij de overige korpsen werden de […]

De politiekorpsen doen te weinig om agressie en geweld tegen hun agenten te voorkomen of te beperken. Dat blijkt volgens de Arbeidsinspectie uit controles vorig jaar bij de helft van de 26 Nederlandse korpsen. De Arbeidsinspectie noemt de situatie zorgelijk, omdat het aantal incidenten en de ernst daarvan toeneemt. Bij de overige korpsen werden de werk- en rusttijden bekeken. Bij acht van de dertien korpsen werd die overtreden, constateert de inspectie.

Op het gebied van agressie constateert de Arbeidsinspectie dat 94 procent van de ondervraagde agenten wel eens is geconfronteerd met agressie en geweld. Dit varieert van uitschelden tot schieten met een vuurwapen. Twaalf van de dertien onderzochte korpsen nemen onvoldoende maatregelen om hun eigen agenten hiertegen te beschermen, vindt de Arbeidsinspectie.

Minister Ernst Hirsch Ballin (Binnenlandse Zaken) deelt de zorg van de Arbeidsinspectie over de ontoereikende bescherming van politiemensen tegen agressie en geweld.

Reageer op dit artikel