nieuws

Bedrijfsresultaat en winst Mediq gestegen

Geen categorie

Uitbater van apotheken en leverancier van medische diensten Mediq heeft de winst en het bedrijfsresultaat in de eerste maanden van 2010 fors zien stijgen. Dat bleek uit de op 28 april 2010 gepubliceerde eerstekwartaalcijfers van Mediq.

De omzet daalde met 4 procent tot 628,4 miljoen euro en lag daarmee hoger dan de gemiddelde verwachting van analisten die rekenden op inkomsten van 615 miljoen euro. Het bedrijfsresultaat steeg met 28 procent tot 29,7 miljoen euro. Dit was ook hoger dan de verwachting van de marktkenners (28 miljoen euro). Onder de streep hield Mediq 20,5 miljoen euro over tegen 14,3 miljoen euro een jaar eerder. Analisten verwachtten een nettowinst van 18 miljoen euro.

Langzame start
'Na een langzame start gedurende de eerste twee maanden, liet de maand maart duidelijk herstel zien en daarmee hebben we een goed eerste kwartaal gehad', aldus topman Marc van Gelder in het persbericht. De onderneming handhaaft de eerder afgegeven verwachting van een autonome omzetgroei van 3 tot 5 procent.

Verkoop Belgische activiteiten
De divisie die diensten en middelen levert aan (thuis)zorginstellingen (Direct & Institutioneel) zag de omzet met 4 procent toenemen. Het bedrijfsresultaat steeg hier met 15 procent. De Nederlandse apotheken zagen de inkomsten met 6 procent stijgen, evenals het bedrijfsresultaat.
De positieve cijfers bij deze divisies werd naar beneden getrokken door een forse daling van de omzet en het bedrijfsresultaat bij de internationale apotheken. De verkoop van de Belgische activiteiten was hier onder meer debet aan.

Reageer op dit artikel