nieuws

Bemiddeling in schoonmaak-cao

Geen categorie

Vakbonden en werkgevers hebben twee personen gevraagd de vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe schoonmaak-cao vlot te trekken. Dit heeft de werkgeversorganisatie OSB bekendgemaakt. De bemiddelaars zijn Keimpe Schilstra en Henk Strating, die allebei werken voor X-stra, een club die zich bezighoudt met bemiddeling in arbeidsvoorwaardelijke conflicten. 'De cao-partijen hebben een externe partij gevraagd de mogelijkheden […]

Vakbonden en werkgevers hebben twee personen gevraagd de vastgelopen onderhandelingen over een nieuwe schoonmaak-cao vlot te trekken. Dit heeft de werkgeversorganisatie OSB bekendgemaakt.

De bemiddelaars zijn Keimpe Schilstra en Henk Strating, die allebei werken voor X-stra, een club die zich bezighoudt met bemiddeling in arbeidsvoorwaardelijke conflicten.

'De cao-partijen hebben een externe partij gevraagd de mogelijkheden voor een oplossing te verkennen en de bevindingen binnen een termijn van twee weken aan de cao-partijen te rapporteren', aldus een gezamenlijke verklaring van bonden en werkgevers.

Volgens vakbond CNV Vakmensen hoeft bemiddeling niet te betekenen dat acties van schoonmakers nu beëindigd worden. Bonden en werkgevers hebben ook afgesproken geen mededelingen te doen over het verloop van de bemiddeling.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel