nieuws

Cameratoezicht: van kinderlijke dromen naar volwassen verwachtingen

Geen categorie

Camera's zijn een prima middel om criminaliteit mee te bestrijden, aldus de voorstanders. Nee, camera's tasten onze privacy aan en ze kosten enorm veel geld, aldus de tegenstanders. Wie heeft er gelijk? Er is eigenlijk maar één effect van cameratoezicht waar iedereen het over eens kan zijn: camera's leiden tot meer camera's. De opmars van […]

Camera's zijn een prima middel om criminaliteit mee te bestrijden, aldus de voorstanders. Nee, camera's tasten onze privacy aan en ze kosten enorm veel geld, aldus de tegenstanders. Wie heeft er gelijk?

Er is eigenlijk maar één effect van cameratoezicht waar iedereen het over eens kan zijn: camera's leiden tot meer camera's. De opmars van het alziende oog lijkt voorlopig niet te stoppen.

Tijdens het Security Management Congres tilt Sander Flight in deze actieve workshop de discussie naar een hoger niveau. Wat zijn de ingrediënten voor een goed cameraproject en welke valkuilen kunt u vermijden?

Sander Flight is partner bij onderzoeks- en adviesbureau DSP-groep. Hij is al tien jaar als onderzoeker en adviseur bezig met cameratoezicht en hij vindt het nog altijd leuk om erover te praten.

Meer weten? www.securitymanagement.nl/congres; dossier cctv.

Reageer op dit artikel