nieuws

E-mail kost werknemer 20 uur per week

Geen categorie

Gemiddeld besteden kenniswerkers wekelijks 20 uur aan de afhandeling van informatie. Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse bureau IDG, dat begin 2009 in opdracht van Xerox een inventarisatie maakte. Andere onderzoeksuitkomsten: -in 2008 is er in de VS voor $1500 miljard verloren gegaan aan werktijd als gevolg van information overload. -Liefst 75% van werknemers […]

Gemiddeld besteden kenniswerkers wekelijks 20 uur aan de afhandeling van informatie. Dit blijkt uit cijfers van het Amerikaanse bureau IDG, dat begin 2009 in opdracht van Xerox een inventarisatie maakte.

Andere onderzoeksuitkomsten:
-in 2008 is er in de VS voor $1500 miljard verloren gegaan aan werktijd als gevolg van information overload.
-Liefst 75% van werknemers in duizend grote bedrijven meldt last te hebben van information overload, 45% vindt het zelfs 'overweldigend'.

IDG schat dat de hoeveelheid informatie in bedrijven jaarlijks zal groeien met meer dan 65%.

Dit schrijft Milco Aarts in De Telegraaf van 15 april jl. De journalist beschrijft de snelgroeiende informatieberg waarmee steeds meer werknemers dagelijks te maken hebben. Het zal een steeds hogere tol gaan eisen bij bedrijfsleven en overheden in Nederland, dit in verband met:
-kosten van langdurig ziekteverzuim door burn-out
-improductiviteit van werknemers die worstelen met een explosie aan informatie.

Hugo Peters, directeur HRM van ING Nederland herkent het probleem. ‘We jagen elkaar nu alleen maar op", zegt hij. ‘Iedereen verstuurt mails en verwacht snel antwoord. Het gevolg is dat mensen om 11 uur 's avonds soms nog mail beantwoorden. We hebben ook al verzoeken gehad van partners van medewerkers om onze systemen in het weekeinde uit te schakelen. Zo zouden hun partners weer eens kunnen ontspannen.'

Reageer op dit artikel