nieuws

FIOD houdt eigenaren tandartspraktijken aan

Geen categorie

Opsporingsdienst FIOD heeft dinsdag 30 maart 2010 in Amsterdam twee eigenaren van tandartspraktijken opgepakt op verdenking van faillissementsfraude. De rechter-commissaris heeft vrijdag 2 april besloten de verdachten in ieder geval twee weken in de cel te houden.

Dat maakte het functioneel parket van het Openbaar Ministerie (OM) bekend. De verdachten zijn een 43-jarige man en zijn 39-jarige zus. Ze bezaten volgens het OM meerdere tandartspraktijken in Rotterdam, Den Haag, Zoetermeer en Rijswijk. Ze gaven leiding aan de praktijken en huurden tandartsen in.
Het OM vermoedt dat de twee klanten in de tandartspraktijken contant lieten betalen. Van dat geld leefden de verdachten. De twee zouden zo geld hebben onttrokken aan de boedel terwijl ze wisten dat een faillissement niet te voorkomen was. Schuldeisers zijn volgens het OM benadeeld voor ongeveer 2,3 miljoen euro.
De FIOD heeft twee doorzoekingen verricht in de woonhuizen van de verdachten in Amsterdam. Naast administratie zijn er ook kopieën van valse paspoorten in beslag genomen. Bij de doorzoekingen is informatie gevonden over een loods, waar een hennepkwekerij werd aangetroffen. Ook nam de FIOD een Mercedes in beslag.

Reageer op dit artikel