nieuws

Geen goede communicatie, geen feest

Geen categorie

Grote evenementen waarbij de communicatie tussen hulpverleners niet goed is geregeld, zouden geen vergunning van de gemeente moeten krijgen. Daarop drong de Tweede Kamer aan bij staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken). Van de bewindsvrouw kan dit vast worden gelegd in een leidraad voor gemeenten. Vorig jaar haperde C2000, de mobiele communicatie voor onder meer politie, […]

Grote evenementen waarbij de communicatie tussen hulpverleners niet goed is geregeld, zouden geen vergunning van de gemeente moeten krijgen. Daarop drong de Tweede Kamer aan bij staatssecretaris Ank Bijleveld (Binnenlandse Zaken). Van de bewindsvrouw kan dit vast worden gelegd in een leidraad voor gemeenten.

Vorig jaar haperde C2000, de mobiele communicatie voor onder meer politie, brandweer, ambulances en marechaussee, bij de strandrellen in Hoek van Holland. De Kamer kon zich vinden in een aantal voorstellen van Bijleveld om het systeem te verbeteren, maar wil ook dat de vergunningverlener zijn verantwoordelijkheid neemt als niet zeker is dat de communicatie goed is geregeld.

Bij evenementen zou er een mobiele mast bijgeplaatst kunnen worden om C2000 goed te laten werken. Daarvan zijn er nu drie en er komen ook nog drie mobiele masten bij.

Reageer op dit artikel