nieuws

Gezamenlijke aanpak wanbetalers zorgpremie

Geen categorie

De zorgverzekeraars en de vereniging voor schuldhulpverlening en sociaal bankieren NVVK gaan samenwerken om mensen die hun zorgpremie niet kunnen betalen, te helpen bij het op orde krijgen van hun financiën. Dat maakte brancheorganisatie Zorgverzekeraars Nederland (ZN) woensdag 8 april 2010 bekend.

Volgens ZN en NVVK blijkt in de prakijk dat het niet betalen van de zorgpremie vaak een probleem is dat niet op zichzelf staat. Daarom willen zij mensen in financiële nood helpen ook andere schulden weg te werken. Dat moet voorkomen dat er een deurwaarder aan te pas moet komen om achterstallige premiebetalingen te innen.
Volgens cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) waren er in december ruim 300.000 Nederlanders die al minimaal zes maanden geen zorgpremie hadden betaald. Sinds september gelden strengere regels om wanbetalers aan te pakken. Zo kunnen zorgverzekeraars onder meer rechstreeks een bedrag laten inhouden op het salaris of de uitkering totdat de betalingsachterstand is weggewerkt.

Reageer op dit artikel