nieuws

Grant Thornton: IFRS Top-20 Tracker 2010

Geen categorie

Grant Thornton heeft de 'IFRS Top 20 Tracker 2010'  uitgebracht. Hierin worden de belangrijkste gesignaleerde waarderings- en toelichtingsissues beschreven die in de praktijk vaak problemen opleveren bij het opstellen van een IFRS jaarrekening.
De IFRS Top 20 Tracker is samengesteld op basis van ervaringen met cliënten van het kantoor die hun jaarrekening opstellen volgens de International Financial Reporting Standards (IFRS), meldt accountant.nl.

"Verschillende thema's hebben invloed gehad op het samenstellen van de Top-20", aldus Hanneke Knoop, verbonden aan bureau vaktechniek accountancy bij Grant Thornton. "Een van de belangrijkste thema's is de impact van de wereldwijd aanhoudende kredietcrisis en onzekerheden waar het management mee te maken heeft."

"Daarnaast speelt ook het verscherpte toezicht op financiële verslaggevingsvereisten een grote rol. De diverse aanpassingen in de IFRS-standaarden en interpretaties zijn ook van belang geweest bij de totstandkoming van de Top-20. Deze veranderingen hebben namelijk invloed op zowel ondernemingen en/of landen die voor het eerst IFRS gaan toepassen, als op ondernemingen die reeds op basis van IFRS rapporteren."

Reageer op dit artikel