nieuws

Icare doet aangifte tegen ex-bestuurder

Geen categorie

Stichting Icare in Meppel heeft aangifte gedaan tegen voormalig bestuurder Bart V. De ex-bestuurder staat volgende week voor de rechtbank in Assen terecht wegens fraude en witwassen. Hij zou Icare voor 5,5 miljoen euro hebben gedupeerd. Dat heeft de zorginstelling vrijdag 2 april 2010 bekendgemaakt.

De rechtszaak tegen de ex-bestuurder vloeit voort uit een tweejarig FIOD-ECD onderzoek naar mogelijke fraude bij de verkoop van vastgoed en bedrijfsonderdelen door Bart V. Deze fraude zou hij hebben gepleegd tussen 2000 en 2003. Icare besloot na het inzien van de processtukken ook zelf aangifte te doen. De zorginstelling concludeert dat zij in twee zaken schade heeft geleden: bij de verkoop van Thuiszorg Perfect en van Thuiszorgwinkels.
De zorginstelling zegt aangifte te hebben gedaan omdat ze ten opzichte van klanten, leden, medewerkers en financiers de verantwoordelijkheid voelt ervoor te zorgen dat het geld terugkomt waar het hoort, namelijk ten dienste van de zorg. Ook wil Icare duidelijk maken dat handelen in het nadeel van de stichting niet wordt getolereerd.

Zie ook: 'Bart V., oud-topmanThuiszorg Icare, voor de rechter'

Reageer op dit artikel