nieuws

Jaap Smit nieuwe CNV-voorzitter

Geen categorie

Jaap Smit, nu nog directeur van Slachtofferhulp Nederland, wordt de nieuwe voorzitter van het CNV. Een woordvoerder van de christelijke vakcentrale heeft dinsdag bevestigd dat hij de enige kandidaat is. Zijn benoeming moet nog wel worden bekrachtigd door de Algemene Vergadering van het CNV.

Smit (53) wordt de opvolger van René Paas, die het CNV in september verruilde voor Divosa, de vereniging van directeuren van sociale diensten.

Sindsdien treedt Bert van Boggelen op als waarnemend voorzitter. Afgelopen weekeinde werd bekend dat hij zich verkiesbaar stelt voor de Tweede Kamerfractie van GroenLinks. Van Boggelen liet vorig najaar al weten dat hij Paas niet definitief wilde opvolgen.

Vroegpensioen
Niet alleen Paas verliet vorig jaar het CNV. De vakcentrale verloor drie van de vier leden van het dagelijks bestuur. In februari vertrok toenmalig vicevoorzitter Rienk van Splunder na een langdurige loopbaan bij de christelijke vakcentrale. Hij ging op 59-jarige leeftijd met vroegpensioen. Begin mei stapte Yvon van Houdt op. Zij ging als directeur aan de slag bij het NVVK, de vereniging voor schuldhulpverlening.

Ongelukkig
Van Boggelen, die als enige overbleef, sprak van een ongelukkige samenloop van omstandigheden. 'Ieder had zijn individuele redenen om te vertrekken', zei hij destijds.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel