nieuws

Klink wil in 2011 proefdraaien met zorgregistratie

Geen categorie

Minister Ab Klink van VWS wil dat ziekenhuizen in 2011 gaan proefdraaien met het registratie- en declaratiesysteem dat meer inzicht moet geven in de kosten van de zorg. Net als de Tweede Kamer vindt Klink het niet verantwoord om dit systeem al voor 2012 in te voeren, zo stelde hij woensdag 7 april 2010 in debat met de Kamer.

Kamer en de demissionair bewindsman komen zo tegemoet aan kritische geluiden van ziekenhuizen en zorgverzekeraars die stellen dat de nieuwe productregistratie ingewikkelder is dan gedacht. Volgens de Kamer is het een illusie te denken dat er al, zoals de bedoeling was, in 2011 mee kan worden gewerkt. Het voordeel van een jaar ervaring opdoen met dit schaduwsysteem is volgens Klink dat zo duidelijk wordt 'of het werkt zoals we denken'.

Reageer op dit artikel