nieuws

Klink wil voor zelfstandigen ook AWBZ-contract

Geen categorie

Demissionair minister Klink heeft toegezegd dat hij het contracteren van zorg in natura door zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de AWBZ mogelijk wil maken. Dit deed hij op 15 april 2010 tijdens het overleg over arbeidsmarktbeleid met de Vaste Kamercommissie van VWS.

De intentie is om dit in 2012 gerealiseerd te hebben. Binnenkort geeft de minister aan hoe hij dit in werking zet. Zo wil hij met de betrokken partijen, waaronder V&VN en V&VN Zelfstandigen, overleggen over onder meer kwaliteitseisen en continuïteit van zorg.
Lex Tabak van V&VN Zelfstandigen is blij met de toezegging: 'De minister heeft zich duidelijk uitgesproken ten faveure van de zelfstandige verpleegkundigen en verzorgenden in de zorg. De Kamerfracties steunen de urgentie van onze problematiek en het ministerie van VWS stelt zich pro-actief op. We worden gezien als een groep die onderdeel moet gaan uitmaken van de enorme poel aan zorgverleners, die nodig is om de vergrijzing op te vangen. Daar moet regelgeving voor aangepast worden en de minister is daartoe bereid.' (Bronnen: V&VN, redactie Nursing)

Reageer op dit artikel