nieuws

Leden OSB stemmen in met cao-akkoord

Geen categorie

Op 28 april hebben de leden van OSB in een extra ledenvergadering in Tiel in grote meerderheid ingestemd met het principeakkoord over een nieuwe cao. De cao loopt van 1 januari 2010 tot en met 31 december 2011. De 1e cao-onderhandelaar Anton Witte gaf samen met zijn mede-onderhandelaars Jacco Vonhof en Jan Kerstens een uitgebreide […]

Op 28 april hebben de leden van OSB in een extra ledenvergadering in Tiel in grote meerderheid ingestemd met het principeakkoord over een nieuwe cao. De cao loopt van 1 januari 2010 tot en met 31 december 2011.

De 1e cao-onderhandelaar Anton Witte gaf samen met zijn mede-onderhandelaars Jacco Vonhof en Jan Kerstens een uitgebreide toelichting op het principeakkoord. Meer en minder kritische vragen van de leden leidden tot een constructieve discussie over het bereikte cao-resultaat.

De cao-afspraak over een convenant voor een eerlijke en gezonde marktwerking biedt goed perspectief op verbetering en continuïteit van de hele branche. Werkgevers, vakbonden, opdrachtgevers en overheden gaan daar in samenwerking mee aan de slag .

De ledenraadpleging van vakbonden FNV en CNV moet nog worden afgewacht voor een definitief akkoord. In de tussentijd gaan cao-partijen aan de slag om de volledige cao-tekst gereed te maken en die zo snel mogelijk in te dienen voor algemeen verbindendverklaring.

Meer informatie: www.osb.nl

 

Reageer op dit artikel