nieuws

Meldingen bij NS-veiligheidscentrale stijgen

Geen categorie

Medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 12.700 keer de veiligheidscentrale van de NS om hulp gevraagd, tegen 10.000 keer in dezelfde periode vorig jaar. De NS-centrale schakelt indien nodig de politie of een veiligheidsteam in. Het spoorbedrijf deed 106 keer aangifte van agressie en geweld. In het eerste […]

Medewerkers van de Nederlandse Spoorwegen hebben in het eerste kwartaal van dit jaar 12.700 keer de veiligheidscentrale van de NS om hulp gevraagd, tegen 10.000 keer in dezelfde periode vorig jaar. De NS-centrale schakelt indien nodig de politie of een veiligheidsteam in.

Het spoorbedrijf deed 106 keer aangifte van agressie en geweld. In het eerste kwartaal van 2009 gingen 125 aangiften de deur uit. Van de 12.700 meldingen betrof 60 procent naamscontrole, omdat een reiziger niet beschikte over een kaartje en een geldig identiteitsbewijs. 5 procent ging om meldingen van agressie en geweld, in de meeste gevallen tegen conducteurs. Van lijfelijk geweld was in 22 gevallen sprake.

Reageer op dit artikel