nieuws

NMa zocht overnamekandidaat voor VDA

Geen categorie

De Nederlandse Mededingingsautoriteit (NMa) heeft actief overnamekandidaten gezocht voor delen van thuiszorgaanbieder VDA. De NMa wil niet reageren op de vraag of daarmee de eigen spelregels voor vrije mededinging zijn overschreden. Dit meldt Skipr.

Langdurige bemoeienis
Tot de partijen die door de NMa zijn benaderd met de vraag om delen van VDA over te nemen behoort in ieder geval Buurtzorg. De inspanningen van de NMa betreft de thuiszorg die de afgelopen jaren door VDA in het Land van Cuijck is geleverd. De thuiszorg in deze regio kent een langdurige bemoeienis van de NMa. Om met collega-aanbieder Pantein te mogen fuseren moest de Stichting Thuiszorg Brabant Noord Oost (STBNO) in 2006 van de NMa de activiteiten in de regio afstoten. Het contracteervolume van één miljoen euro kwam vervolgens in handen van de VDA.

'Niet gebruikelijk'
De slechte financiële resultaten hebben VDA er toe doen besluiten om de thuiszorg in het Land van Cuijck van de hand te doen. De activiteiten in de regio worden per 1 mei overgenomen door Proteion. Door onderhands kopers te benaderen heeft de NMa mogelijkerwijs andere potentiële overnamekandidaten buiten spel gezet. Volgens Marcel Canoy, hoogleraar van de Universiteit van Tilburg en hoofdeconoom van ECORYS, is het optreden van de NMa in ieder geval 'niet gebruikelijk', maar hij kan zich voorstellen dat er incidenteel situaties zijn waarin de NMa een actieve rol speelt: 'Zulk optreden moet er natuurlijk niet toe leiden dat de NMa op stoel van de instellingen gaat zitten.' (Bron: Skipr)

Reageer op dit artikel