nieuws

NPHF: Pak ongezond leven harder aan

Geen categorie

De overheid moet meer preventief en dwingender optreden tegen mensen met een drank-, rook- of eetverslaving. Dat vindt de Nederlandse Public Health Federatie (NPHF), zo bevestigde een woordvoerder dinsdag 6 april 2010 berichtgeving hierover in NRC Handelsblad.

Leden van de federatie zijn onder meer KWF Kankerbestrijding, het Trimbos instituut, Voedingscentrum, het Astmafonds en het Diabetesfonds. Volgens de zegsman moeten cursussen om mensen van roken, drinken en overmatig eten af te helpen, worden vergoed via de basisverzekering. Ook zou er belasting moeten komen op ongezonde voeding. Gezonde voeding zou juist goedkoper moeten worden gemaakt door de btw daarop af te schaffen.
De overheid moet mensen met een ongezonde leefstijl dwingender aanpakken, vindt de NPHF.

Reageer op dit artikel