nieuws

Ook minder buitenlandse artsen naar Nederland

Geen categorie

Dat er minder buitenlandse artsen instromen dan voorheen, komt volgens demissionair minister Ab Klink van vWS niet door een extra taaleis waaraan moet worden voldaan. Klink antwoordde donderdag 15 april 2010 op vragen van D66 dat de daling het gevolg is van de sterk afgenomen toestroom van immigranten in Nederland.

Tweede Kamerlid Fatma Koser Kaya (D66) vroeg opheldering toen de Stichting voor Vluchteling-Studenten (UAF) alarm sloeg. UAF stelde dat naar Nederland gevluchte artsen zich door striktere taaleisen moeilijker kunnen bijscholen; zonder die bijscholing kunnen ze hier niet aan de slag. Koser Kaya informeerde of er niet eens goed gekeken moet worden naar de ervaringen met de taaleis. Volgens haar stroomden tussen 2006 en 2009 slechts 25 artsen in. Klink becijfert dat ruim 60 procent van de 72 kandidaten succesvol het traject aflegde. Hij ziet dan ook geen reden de aanpak tegen het licht te houden.

Reageer op dit artikel