nieuws

Preventief fouilleren in centrum Rotterdam

Geen categorie

De politie Rotterdam-Rijnmond mag vanaf 25 april mensen in het centrum van de stad en in een deel van Delfshaven preventief fouilleren. Daartoe heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb besloten. De politie mag in deze zogeheten veiligheidsrisicogebieden ook auto's doorzoeken of personen in horecagelegenheden fouilleren. De maatregel in Delfshaven geldt tot 26 oktober van dit jaar en […]

De politie Rotterdam-Rijnmond mag vanaf 25 april mensen in het centrum van de stad en in een deel van Delfshaven preventief fouilleren. Daartoe heeft burgemeester Ahmed Aboutaleb besloten.

De politie mag in deze zogeheten veiligheidsrisicogebieden ook auto's doorzoeken of personen in horecagelegenheden fouilleren. De maatregel in Delfshaven geldt tot 26 oktober van dit jaar en in het centrum tot 20 september. De burgemeester vindt dit noodzakelijk omdat op die manier de politie kan optreden tegen het bezit en gebruik van (vuur)wapens.

Het besluit is gebaseerd op een veiligheidsanalyse van de politie. De nieuwe maatregel is onderdeel van een heel pakket aan maatregelen om de openbare orde in het gebied te kunnen handhaven.

Reageer op dit artikel