nieuws

Rechter vernietigt fusiebesluit Centrum Maliebaan en Altrecht

Geen categorie

De Ondernemingskamer in Amsterdam heeft het fusiebesluit van Centrum Maliebaan en ggz-instelling Altrecht vernietigd. De ondernemingsraad van de Utrechtse verslavingszorginstelling stapte naar de rechter omdat de voorgenomen bestuurlijke fusie inhoudelijk niet goed was uitgewerkt. Dit meldt Psy.nl.

De uitspraak van de Ondernemingskamer betekent dat Centrum Maliebaan is opgedragen het fusiebesluit in te trekken, zegt advocaat Loe Sprengers die door de OR is ingeschakeld. 'De directie mag dat besluit niet nemen.' Het was de bedoeling om per 1 januari dit jaar tot een juridische fusie met ggz-instelling Altrecht te komen, maar na veel kritiek binnen Centrum Maliebaan, koos de directie voor een bestuurlijke fusie per 1 april. Sprengers: 'Pas daarna zou worden gekeken of het zinvol is om die fusie verder door te zetten. De rechter is het met de ondernemingsraad eens dat je eerst de voor- en nadelen van de fusie in kaart moet brengen.'

Geen commentaar
De directie van Centrum Maliebaan laat weten nog geen commentaar te willen geven.
Roxanne Vernimmen, voorzitter raad van bestuur van Altrecht laat in een verklaring weten het 'erg jammer' te vinden dat de fusie niet door kan gaan. 'Centrum Maliebaan en Altrecht hebben besloten deze uitspraak te respecteren. Daarmee is fusie op dit moment van de baan', aldus Vernimmen. (Bron: Psy.nl)

Zie ook: 'Paul van der Linden weg bij Centrum Maliebaan'

Reageer op dit artikel