nieuws

Schaduwdraaien met DOT in 2011

Geen categorie

Schaduwdraaien met DOT in 2011 De Tweede Kamer en minister Klink hebben besloten dat de invoering van DOT wordt uitgesteld en niet plaatsvindt op 1 januari 2011.

Het overgrote deel van de partijen in de kamer en alle betrokken veldpartijen zien de meerwaarde van DOT en werken door aan de ontwikkeling.
Zorgaanbieders krijgen met dit uitstel een extra jaar om zich intern voor te bereiden en te schaduwdraaien met DOT. De huidige DBC-systematiek blijft in 2011 nog van kracht voor de registratie en declaratie van zorg.

Meer informatie
De komende tijd wordt benut om het schaduwdraaien samen met de veldpartijen te faciliteren. De release RS05, waarin alle DOT-tabellen zijn opgenomen, wordt conform de bestaande planning uitgeleverd op 1 juli 2010. Meer informatie over de planning en inhoud van dit pakket wordt gepubliceerd op de website van DBC-Onderhoud.

Reageer op dit artikel