nieuws

Schoonmaak-cao: stand van zaken

Geen categorie

Ondernemersvereniging OSB beraadt zich op mogelijke oplossingen voor het cao-conflict in de schoonmaakbranche. Tot op heden zijn OSB en de vakbonden FNV en CNV er niet in geslaagd een nieuwe cao voor de 150.000 medewerkers in de sector af te sluiten. De partijen worden het niet eens over de loonstijging. De werkgevers bieden 2,5% voor 2010 […]

Ondernemersvereniging OSB beraadt zich op mogelijke oplossingen voor het cao-conflict in de schoonmaakbranche.

Tot op heden zijn OSB en de vakbonden FNV en CNV er niet in geslaagd een nieuwe cao voor de 150.000 medewerkers in de sector af te sluiten. De partijen worden het niet eens over de loonstijging. De werkgevers bieden 2,5% voor 2010 en 2011, en de vakbonden houden vast aan de eis van 4% over dezelfde periode. OSB en de vakbonden denken na over mogelijke oplossingen om uit de impasse te komen. 

Een groot deel van de financiële moeilijkheden in de schoonmaakbranche is het gevolg van een negatieve prijsspiraal. Om deze spiraal te doorbreken, moeten werkgevers, werknemers en opdrachtgevers zich inzetten. Begin vorige week hebben OSB, FNV, CNV, NS en Schiphol met elkaar gesproken over een mogelijk convenant Goed opdrachtgeverschap. Dit ter bevordering van 'fair trade' en goed opdrachtgeverschap in de schoonmaakbranche. Het is zeer bemoedigend dat deze partijen hier een aftrap voor hebben gegeven. De komende weken werken zij de plannen verder uit. 

Bron: OSB-nieuwsbrief 6 april 2010

Reageer op dit artikel