nieuws

Twitter telt meer dan 105 miljoen gebruikers

Geen categorie

Twitter heeft meer dan 105 miljoen geregistreerde gebruikers en daar komen elke dag 300.000 nieuwe bij. Dat zei mede-oprichter Biz Stone woensdag. Volgens Stone trekt de website Twitter.com maandelijks 180 miljoen unieke bezoekers.

Het is voor het eerst sinds de lancering in maart 2006 dat Twitter zich uitlaat over het aantal geregistreerde gebruikers en bezoekers. Om precies te zijn telt het berichtenmedium 105.779.710 gebruikers

Om het succes van de site te vieren neemt de Library of Congress, de bibliotheek van het Amerikaanse Congres, alle algemeen zichtbare ('publieke') tweets die ooit zijn geplaatst, op in haar archief. De congresbibliotheek maakte het besluit woensdag bekend, uiteraard via Twitter.

Om hoeveel tweets het gaat, is overigens nog niet bekend. Momenteel worden per dag ongeveer 50 miljoen berichten op Twitter geplaatst.

Bron: ANP

Zie ook
Wat elke HR-afdeling moet weten over Twitter

De redactie van GIDS Online twittert op: twitter.com/gidsonline. Op deze plek zijn tweets en andere twitteraars binnen het HR-vakgebied te vinden. Volg GIDS Online op Twitter om op de hoogte te blijven van het laatste nieuws en vakartikelen. Ook kun je zo in contact komen met de redactie.
Reageer op dit artikel