nieuws

Unilever meest betrokken werkgever

Geen categorie

Unilever mag zich dit jaar de meest maatschappelijk betrokken werkgever noemen. Onderzoek van Stichting laluz, VNU Media en onderzoeksbureau Brainjuicer wees uit dat ondervraagd jong talent de levensmiddelengigant waardeert.

Zo probeert Unilever volgens de initiatiefnemers van de prijs zijn steentje bij te dragen aan kwesties rond gezondheid, werkgelegenheid en hygiëne. Het bedrijf kreeg de prijs zaterdag uitgereikt tijdens een laluz galabijeenkomst in Amsterdam.

De resultaten van de twintig genomineerde bedrijven zitten dicht bij elkaar; alle bedrijven scoren volgens laluz, die jong talent aan ideële bedrijven koppelt, redelijk tot goed. Unilever liet bedrijven als TNO, DSM, KPN, ASN Bank en Fortis Foundation achter zich.

Kritische noot
Directeur Marije Mulder van laluz voorzag de uitreiking wel van een kritische noot. Volgens haar raken lokale goede doelen bij bedrijven steeds meer in de vergetelheid. 'Managers moeten de maatschappelijke activiteiten aan de bestuursvoorzitter verkopen', aldus Mulder.

Bedrijven richten zich daardoor vaak op internationaal opererende doelen, veelal op het gebied van milieu. Die benadering strookt volgens haar niet altijd met wat de medewerkers van een bedrijf willen.

Bron: ANP

Reageer op dit artikel