nieuws

Van Praet stort omstreden lening terug

Geen categorie

Voormalig directeur van Praet van gehandicaptenorganisatie Aveleijn uit Borne heeft de omstreden lening van een half miljoen euro teruggestort. Dat staat op Twentenieuws.nl.

Van Praet kreeg de hypothecaire lening vorig jaar van de raad van toezicht als bonus. Door de regeling ontstond grote maatschappelijke onrust. Staatssecretaris Bussemaker vond de bonus 'onbegrijpelijk'. De ondernemingsraad van Aveleijn zei het vertrouwen op in zowel de directeur als de voltallige raad van toezicht. Nadat de raad van toezicht het contract met Van Praet beëindigde, besloot de rechter dat hij recht had op 200.000 euro ontslagvergoeding.

Ongepast en onthutsend
Een opvolger van Van Praet is nog niet benoemd. Meer dan 100 kandidaten solliciteerden naar de functie. Het afscheidsfeest van Van Praet is in kleine kring gehouden en was niet georganiseerd op initiatief van de raad van toezicht, zegt voorzitter Van den Nieuwenboer. Een aantal personeelsleden van Aveleijn vond het namelijk ongepast dat Van Praet een grote afscheidsreceptie zou krijgen. De SP in de Tweede Kamer maakte de zaak vorig jaar aanhangig. Zij vinden het onthutsend dat een zorginstelling voor bank speelt.

Zie ook:
Johan van Praet wordt ontslagen
Wim Gaalman uit rvt AveleijnSDT
Johan Praet krijgt maar twee ton mee
Ex-directeur Aveleijn wil driekwart miljoen
Bestuurscrisis Aveleijn verscherpt zich
Wet tegen leningen aan zorgbestuurders
Bussemaker: 'Zorginstelling mag geen lening verstrekken'
Zorgdirecteur stapt niet op na renteloze lening
Or eist vertrek top Aveleijn
Aveleijn schrapt lening aan directeur
Aveleijn leent directeur renteloos half miljoen
De autoriteit: Johan van Praet, bestuurder AveleijnSDT

Reageer op dit artikel