nieuws

Vooral baanwisselaar accountancy ziet salaris stijgen

Geen categorie

Driekwart van de werknemers van accountantskantoren is er ten opzichte van 2009 in salaris op vooruit gegaan. Vooral degenen die van werkgever wisselden, zagen hun salaris bovengemiddeld stijgen.Tegelijkertijd ging een kwart er in het geheel niet op vooruit.Vijf procent is zelfs minder gaan verdienen dan vorig jaar.

Dat blijkt volgens De Accountant uit een onderzoek van Rousch, Salarisonderzoek 2010, dat bijna 1400 werknemers in accountantskantoren ondervroeg. Meer dan de helft werkt in de RA- of AA-praktijk en bijna een derde in de fiscale praktijk.

Opvallend is de salarisverhoging van mensen die afgelopen jaar overstapten naar een andere werkgever. De meeste mensen met een salarisverhoging van tien procent of meer wisselden van baan. Gemiddeld genomen kregen overstappers ruim twee keer zoveel salarisverhoging als degenen die hun werkgever trouw bleven: 5,2 procent ten opzichte van 2,4 procent.

Reageer op dit artikel