nieuws

Wet voor aanpak excessieve bonussen op komst

Geen categorie

Er komt een wettelijke regeling die de raad van commissarissen van naamloze vennootschappen de bevoegdheid geeft bonussen van bestuurders terug te vorderen ("claw back") of de waarde ervan aan te passen. Het wetsvoorstel wordt op korte termijn voor advies naar verschillende organisaties gestuurd. Dit blijkt uit een brief die de minister van Justitie naar de […]

Er komt een wettelijke regeling die de raad van commissarissen van naamloze vennootschappen de bevoegdheid geeft bonussen van bestuurders terug te vorderen ("claw back") of de waarde ervan aan te passen.

Het wetsvoorstel wordt op korte termijn voor advies naar verschillende organisaties gestuurd. Dit blijkt uit een brief die de minister van Justitie naar de Tweede Kamer heeft gestuurd.

Minister Hirsch Ballin verwacht dat de maatregel de raad van commissarissen in staat stelt te verzekeren dat de beloning bijdraagt aan het (lange termijn) belang van de onderneming en daarmee aan de samenleving als geheel.
Het gaat om een afzonderlijke wettelijke regeling die verduidelijkt dat de raad van commissarissen de waarde van een in het vooruitzicht gestelde bonus kan bijstellen, een uitgekeerde bonus namens de vennootschap kan terugvorderen en in welke gevallen dit kan.

Reageer op dit artikel