nieuws

BZK steunt proef met camera’s gezichtsherkenning

Geen categorie

Het Ministerie van BZK steunt een proef met camera's met gezichtsherkenning in het openbaar vervoer in Rotterdam. Deze camera's moeten helpen om de notoire overlastplegers en geweldplegers die een OV-verbod hebben daadwerkelijk te weren uit het openbaar vervoer. Dat heeft minister Hirsch Ballin (BZK) bekend gemaakt tijdens een werkbezoek aan Rotterdam. Het ministerie en de RET […]

Het Ministerie van BZK steunt een proef met camera's met gezichtsherkenning in het openbaar vervoer in Rotterdam. Deze camera's moeten helpen om de notoire overlastplegers en geweldplegers die een OV-verbod hebben daadwerkelijk te weren uit het openbaar vervoer. Dat heeft minister Hirsch Ballin (BZK) bekend gemaakt tijdens een werkbezoek aan Rotterdam.

Het ministerie en de RET trekken elk bijna 100.000 euro uit voor de proef, die medio dit jaar start en in het najaar van 2011 wordt geëvalueerd.

De proef gezichtsherkenning is voor de OV-sector een nieuw wapen in de strijd tegen agressie en geweld tegen werknemers in het openbaar vervoer. Het helpt het gat te dichten tussen het opleggen van het OV-verbod en het daadwerkelijk handhaven ervan. Veel OV-bedrijven voeren vanwege dat gat het OV-verbod niet in.

Bezoek ook ons dossier CCTV.

Reageer op dit artikel