nieuws

‘Digitale sleutelbos’ bedrijven kleiner met eHerkenning

Geen categorie

Ondernemers kunnen zich vanaf eind 2010 op een veilige en eenvoudige manier identificeren als ze elektronisch zaken doen met de overheid. Door eHerkenning wordt het mogelijk om met bestaande middelen zoals een bankpas of een mobieltje bijvoorbeeld een subsidie aan te vragen. Het project maakt de ‘digitale sleutelbos' van de ondernemer kleiner doordat geen nieuwe tool of wachtwoord nodig is.

Vanaf begin mei doet Agentschap NL – de uitvoeringsorganisatie van het ministerie van Economische Zaken – met een subsidieregeling een pilot met eHerkenning. Ondernemers die zich digitaal aanmelden voor subsidieaanvragen kunnen zich eenvoudig identificeren met hun mobiele telefoon. Ze hebben geen andere codes nodig.

Meer overheidsorganisaties
In de toekomst zullen ook de Belastingdienst, de Kamer van Koophandel en gemeenten aansluiten op eHerkenning. In 2011 gaan meerdere overheidsorganisaties het systeem invoeren. In het project eHerkenning werken overheid en marktpartijen samen. Met het project wil de overheid de lastendruk voor ondernemers verminderen.

Reageer op dit artikel