nieuws

Geen plaats voor NAVI in samenwerkingsverband

Geen categorie

De beoogde bundeling van NAVI, GovCert.nl en het Informatieknooppunt van het NICC tot één organisatie gaat niet door. Er zijn onvoldoende financiële middelen beschikbaar om de samenvoeging te realiseren. De nieuwe organisatie zou uit twee delen bestaan: een publiek-privaat platformdeel voor samenwerking tussen de vitale sectoren op het gebied van digitale, fysieke en personele veiligheid […]

De beoogde bundeling van NAVI, GovCert.nl en het Informatieknooppunt van het NICC tot één organisatie gaat niet door. Er zijn onvoldoende financiële middelen beschikbaar om de samenvoeging te realiseren.

De nieuwe organisatie zou uit twee delen bestaan: een publiek-privaat platformdeel voor samenwerking tussen de vitale sectoren op het gebied van digitale, fysieke en personele veiligheid en een CERT-deel voor het voorkomen en afhandelen van ICT-dreigingen en -incidenten.

GovCert.nl en het Informatieknooppunt Cybercrime van het programma NICC blijven in de huidige vorm bestaan en zullen hun activiteiten ongewijzigd voortzetten. Ook zal de samenwerking tussen IKC en GovCert.nl worden voortgezet. Concreet betekent dit onder andere dat GovCert.nl zich – net als AIVD en KLPD – in blijft zetten in het IKC. NAVI is als organisatie per 1 maart opgeheven.

Reageer op dit artikel