nieuws

Gestolen geheimen, verdampte vermogens: bedrijfsspionage in Nederland

Geen categorie

Volgens de AIVD zijn Nederlandse ondernemingen nog steeds onvoldoende doordrongen van de gevaren van economische en bedrijfsspionage. Dat velen van hen doelwit zijn lijdt geen twijfel. Vooral bedrijven die uitblinken met innovatieve producten en technieken lopen potentieel gevaar. Dat gevaar draagt uiteenlopende gezichten: eigen medewerkers, concurrerende bedrijven maar ook inlichtingendiensten van bevriende en minder bevriende […]

Volgens de AIVD zijn Nederlandse ondernemingen nog steeds onvoldoende doordrongen van de gevaren van economische en bedrijfsspionage. Dat velen van hen doelwit zijn lijdt geen twijfel. Vooral bedrijven die uitblinken met innovatieve producten en technieken lopen potentieel gevaar. Dat gevaar draagt uiteenlopende gezichten: eigen medewerkers, concurrerende bedrijven maar ook inlichtingendiensten van bevriende en minder bevriende naties.

Tijdens het Security management Congres 2010 komen diverse aspecten van deze bedreigingen aan de orde in een door Paul Koedijk (consultant bij Integis) en Ron Geraets (security-adviseur en voormalig directeur veiligheidszaken bij het ministerie van Buitenlandse Zaken) gepresenteerde workshop. Daarnaast gaat het natuurlijk vooral over de tegenmaatregelen, zoals operational security.

Meer informatie: www.securitymanagement.nl/congres

Reageer op dit artikel