nieuws

KNGF zegt vertrouwen in LHV op

Geen categorie

Het Koninklijk Nederlands Genootschap voor Fysiotherapie (KNGF) heeft 21 mei 2010 per brief het vertrouwen in de Landelijke Huisartsen Vereniging (LHV) opgezegd. In een poster die in aanloop naar de verkiezingen door de LHV onder haar leden is verspreid, wordt vermeld dat de huisarts voor de patiënt de fysiotherapeutische zorg organiseert.

De stelling op de poster gaat voorbij aan de goede en gelijkwaardige manier waarop huisartsen en fysiotherapeuten sinds de invoering van de directe toegankelijkheid van de fysiotherapeut met elkaar omgaan. Bas Eenhoorn, voorzitter KNGF: 'Het KNGF is onaangenaam verrast door deze actie van de LHV aangezien de stelling niet overeenkomt met de werkelijkheid. Het vertrouwen om tot een constructieve samenwerking tussen LHV en KNGF te komen om de grote problemen die op de zorg en de samenleving afkomen gezamenlijk op te lossen is ernstig geschonden. Het KNGF schort vooralsnog al het overleg met de LHV op tot een adequate oplossing is bereikt.'

Laagdrempelige zorg
Fysiotherapie is een toegankelijke, laagdrempelige en zeer bereikbare vorm van zorg. De mogelijkheid om rechtstreeks naar de fysiotherapeut te gaan wordt door patiënten enorm gewaardeerd. Circa drie miljoen mensen bezoeken op jaarbasis de fysiotherapeut. Door de directe toegankelijkheid blijft de drempel laag en wordt voorkomen dat aandoeningen onnodig erger worden, dan wel dat mensen worden beperkt bij het bewegen, met alle mogelijke gevolgen van dien, ook in termen van kosten.

Reageer op dit artikel