nieuws

Melding betalingsonmacht vanaf juli alleen schriftelijk

Geen categorie

Als een bv niet in staat is zijn belastingschuld te betalen, dan is het van groot belang dat een bestuurder deze betalingsonmacht tijdig bij de Belastingdienst meldt. Op 4 juli 2010 treedt een wetswijziging in werking waardoor een bestuurder de betalingsonmacht uitsluitend schriftelijk dient te melden bij de ontvanger van de Belastingdienst. De melding kan […]

Als een bv niet in staat is zijn belastingschuld te betalen, dan is het van groot belang dat een bestuurder deze betalingsonmacht tijdig bij de Belastingdienst meldt. Op 4 juli 2010 treedt een wetswijziging in werking waardoor een bestuurder de betalingsonmacht uitsluitend schriftelijk dient te melden bij de ontvanger van de Belastingdienst. De melding kan niet alleen op papier, maar dan ook door middel van een elektronisch bericht worden gedaan.

Vanaf 4 juli is de automatisering van de Belastingdienst zover en is het webformulier voor de melding betalingsonmacht in het persoonlijk domein voor bedrijven gebruiksklaar. De bestuurder kan dan ook een digitale melding doen.

Reageer op dit artikel