nieuws

Pilot VOG onder voorwaarden

Geen categorie

Justitie is in Rotterdam de pilot Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onder voorwaarden gestart. Hierdoor kunnen jongeren aan wie de VOG nu wordt geweigerd, onder strikte voorwaarden alsnog de vereiste verklaring krijgen om tijdens hun opleiding stage te lopen. De pilot is belangrijk, omdat een flink aantal jongeren onder de huidige regels geen VOG krijgt en […]

Justitie is in Rotterdam de pilot Verklaring Omtrent Gedrag (VOG) onder voorwaarden gestart. Hierdoor kunnen jongeren aan wie de VOG nu wordt geweigerd, onder strikte voorwaarden alsnog de vereiste verklaring krijgen om tijdens hun opleiding stage te lopen.

De pilot is belangrijk, omdat een flink aantal jongeren onder de huidige regels geen VOG krijgt en daardoor niet met de (verplichte) stage kunnen starten. In de regio Rotterdam gaat het jaarlijks om 150 personen. Het gaat om jongeren die in aanraking zijn geweest met Justitie en om die reden geen VOG krijgen voor hun stageplaats. Wanneer de werkgever ondanks dit verleden de betreffende jongere toch een stageplaats wil bieden, zal het ministerie van Justitie een zogeheten 'VOG onder voorwaarden' verstrekken, zodat hij aan zijn stage kan beginnen en zijn opleiding kan afronden. Voorwaarde is dat de jongere niet opnieuw de fout ingaat. Zodra hij weer met Justitie in aanraking komt, stuurt de opleiding de verstrekte VOG terug naar het ministerie van Justitie.

De pilot is alleen toegankelijk voor leerlingen van het ROC Zadkine en het ROC Albeda College in Rotterdam. Het Openbaar Ministerie ziet erop toe of deelnemende leerlingen opnieuw met justitie in aanraking komen.

Reageer op dit artikel