nieuws

Platform VlaNeTax van belastingbetalers opgericht in Brussel

Geen categorie

Onder de naam VlaNeTax is onlangs een platform gelanceerd dat de belangen van Nederlandse en Vlaamse belastingbetalers in Europa wil gaan behartigen. Het gaat om een initiatief van Derk Jan Eppink, een Nederlander die voor een Belgische partij in het Europees Parlement zit, en de Vlaamse denktank Libera!

VlaNeTax  is een onafhankelijke vereniging die de belangen verdedigt van de belastingbetaler door het verenigen van mensen met kunde & interesse inzake belastingaangelegenheden, het maken van studies en verrichten van lobbywerk. VlaNeTax wil ook dienen als platform om de talloze verenigingen van belastingbetalers in diverse EU lidstaten doelmatig te mobiliseren op Europees niveau. De EU geeft grote bedragen uit via haar begroting van 141 miljard euro in 2010 en op een ontstellend groot deel daarvan bestaat geen serieuze controle, aldus VlaNeTax op haar site.

Invloed Europa
Volgens Eppink worden belastingbetalers steeds meer vanuit Europa belast. Hij wijst op de lening van 80 miljard die de eurolanden aan Griekenland verstrekken en die door de belastingbetalers in deze landen moet worden opgehoest. Ook gaan er gereld stemmen op om Europese heffingen in te voeren, bijvoorbeeld via een hogere btw-bijdrage. Volgens Eppink wil Vlanetex de belastingbetalers in Brussel een stem geven. "Europese belastingbetalers moeten voor zichzelf opkomen, want de Europese leiders doen dat niet."

Reageer op dit artikel