nieuws

Regeling tijdelijke willekeurige afschrijving opnieuw verruimd

Geen categorie

De regeling voor de tijdelijke willekeurige afschrijving (TWA) wordt opnieuw verruimd. Minister De Jager van Financiën heeft dat samen met minister Van der Hoeven van Economische Zaken besloten. Door de aanpassingen wordt het voor ondernemers makkelijker om de regeling beter te benutten. De bewindspersonen hopen met dat de verruiming tot een groter liquiditeits- en rentevoordeel resulteert voor ondernemers.

De tijdelijke willekeurige afschrijving werd begin 2009 ingevoerd, als één van de maatregelen om ondernemers door de crisis te helpen. In de praktijk bleek het in sommige gevallen voor ondernemers lastig om aan alle voorwaarden te voldoen. Door verruiming van de regeling kunnen investeringen uit 2009 – en later door de eerste versoepeling ook uit 2010 – volledig versneld worden afgeschreven. In het investeringsjaar met een maximum van 50 procent en het restant – anders dan tot nu toe – in één of meer van de volgende jaren.

De eis dat de ondernemer de investering (bijvoorbeeld een machine, auto of computersysteem) vóór 1 januari 2012 respectievelijk 1 januari 2013 in gebruik neemt, blijft wel gehandhaafd. De nieuwe TWA-regeling werkt terug tot en met 1 januari 2009. Op 1 januari 2011 vervalt de regeling weer.

Reageer op dit artikel