nieuws

Veiligheid Oranje en fans ter discussie

Geen categorie

Op de dag dat de selectie van het Nederlands elftal op trainingskamp ging in Oostenrijk, werden Oranje en de supporters geconfronteerd met mogelijke terreuracties bij het komende wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Een vermoedelijke extremist van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda zou hebben overwogen een aanslag op het Nederlands elftal en/of op Nederlandse voetbalfans te plegen tijdens het […]

Op de dag dat de selectie van het Nederlands elftal op trainingskamp ging in Oostenrijk, werden Oranje en de supporters geconfronteerd met mogelijke terreuracties bij het komende wereldkampioenschap in Zuid-Afrika. Een vermoedelijke extremist van het islamitische terreurnetwerk al-Qaeda zou hebben overwogen een aanslag op het Nederlands elftal en/of op Nederlandse voetbalfans te plegen tijdens het WK. Hij is aangehouden in Irak.

De KNVB ziet na het incident voorlopig nog geen aanleiding om de beveiliging rond Oranje aan te scherpen. 'Terrorismebestrijding laten we over aan mensen die er meer verstand van hebben', aldus een woordvoerster van de voetbalbond.

De terreurdreiging rond het Nederlands voetbaleftal in Zuid-Afrika komt voor de Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding (NCTb) niet als een verrassing. Zijn woordvoerster wees er op dat dit beeld past in de recente veiligheidsanalyses. Die maken duidelijk dat Nederlandse belangen in het buitenland kwetsbaar zijn.

Reageer op dit artikel