nieuws

Werkgever mag kosten recherchebureau op stelende werknemer verhalen

Geen categorie

Een werkgever die een recherchebureau inschakelt om een stelende werknemer te ontmaskeren, mag de kosten daarvan op de werknemer verhalen. Dat heeft de Bredase kantonrechter bepaald in de zaak van een wegens diefstal ontslagen garagemedewerker. De man had bij verschillende gelegenheden enkele honderden euro's uit de fooienpot en de kas van de werkplaats gepikt. Ook […]

Een werkgever die een recherchebureau inschakelt om een stelende werknemer te ontmaskeren, mag de kosten daarvan op de werknemer verhalen. Dat heeft de Bredase kantonrechter bepaald in de zaak van een wegens diefstal ontslagen garagemedewerker.

De man had bij verschillende gelegenheden enkele honderden euro's uit de fooienpot en de kas van de werkplaats gepikt. Ook boekte hij privé-tankbeurten op de rekening van leaseklanten.

De directie van het garagebedrijf schakelde het onderzoeksbureau Hoffmann Bedrijfsrecherche in. Dat bureau wist de schuldige te traceren en bracht daarvoor 7.500,- euro in rekening. De rechter oordeelt dat de werkgever die rekening op de betrapte werknemer kan verhalen.

Reageer op dit artikel