nieuws

Wordt de iPad een hit?

Geen categorie

Wie niet langer kan wachten op de introductie in Nederland in juli, kan nu naar landen als Engeland, Frankrijk of Duitsland om de iPad te kopen. Sinds eind mei is de nieuwste gadget van Apple daar namelijk te verkrijgen. De Ipad is een multimedia-computer met een 9,7 inch scherm. Hij zit min of meer tussen […]

Wie niet langer kan wachten op de introductie in Nederland in juli, kan nu naar landen als Engeland, Frankrijk of Duitsland om de iPad te kopen. Sinds eind mei is de nieuwste gadget van Apple daar namelijk te verkrijgen.

De Ipad is een multimedia-computer met een 9,7 inch scherm. Hij zit min of meer tussen een iPhone en een laptop in, maar is toch anders. Wat ontbreekt is een fysieke toetsenbord, dvd drive en ook usb-poorten zijn niet te vinden.

Sommigen zeggen dat het om een enorme iPhone gaat, maar dan met een veel betere accu (werkt 10 uur!) en een groter scherm, waardoor het gebruik flexibeler is.
Door het kleurenscherm is het kijken naar video's prima te doen. Het scherm maakt de iPad ook geschikt om als e-reader te fungeren.

Het is een licht apparaat, voelt goed aan en gezien het gewicht makkelijker mee te nemen dan een laptop. Even tippen op het touchscreen en er wordt makkelijk in- of uitgezoomd op een pagina.

De iPad is beschikbaar met diverse geheugens tussen 15 Gb en 64 Gb. Ook kan er een SIM-kaartje in (alleen een nieuwe micro-SIM!) voor toegang tot mobiele netwerken.

Minpunten? Die zijn er ook. De geluidsspeaker is niet denderend en een ingebouwde webcam ontbreekt waardoor videogesprekken niet mogelijk zijn, iets wat wel op de nieuwe iPhone mogelijk wordt!
Wat ook ontbreekt is voorgeinstalleerde Flash websoftware (wordt in 75% van de gevallen gebruikt voor afspelen online video's), waardoor sommige sites niet gebruikt kunnen worden.

Prijzen: vanaf 429 GBP (ca 460 euro).

Wordt de iPad een hit? Het zit er in. In de VS rekende Apple in april op een verkoop van 300.000 apparaten……eind april waren er een miljoen verkocht! (bron: Daily Mirror)

Zijn er al facility professionals met een iPad? Bevalt ie en waar gebruikt u hem vooral voor? Laat hier uw reactie achter!

Reageer op dit artikel