nieuws

Beveiliging mogelijk plat bij Defensie

Geen categorie

De succesvolle actiestrategie van de schoonmakers eerder dit jaar krijgt navolging in de beveiligingsbranche. Vakbonden hebben een uitgekiend actieplan opgezet, waarbij acties ten koste van prominente instellingen als defensiekazernes en ministeries in de planning zijn, zo meldt de Telegraaf. De vakbonden stellen dat, net als in de schoonmaaksector, opdrachtgevers bij het selecteren van een beveiligingsbedrijf […]

De succesvolle actiestrategie van de schoonmakers eerder dit jaar krijgt navolging in de beveiligingsbranche. Vakbonden hebben een uitgekiend actieplan opgezet, waarbij acties ten koste van prominente instellingen als defensiekazernes en ministeries in de planning zijn, zo meldt de Telegraaf.

De vakbonden stellen dat, net als in de schoonmaaksector, opdrachtgevers bij het selecteren van een beveiligingsbedrijf alleen nog maar kijken naar wie de opdracht voor de laagste prijs kan uitvoeren. Volgens de bonden speelt vooral de rijksoverheid een negatieve rol in deze trend. Zo wisselen binnenkort de contracten voor de beveiligingdiensten van Defensie en de Immigratie en Naturalisatie Dienst (IND). Daarbij staan honderden banen op het spel, aldus FNV Bondgenoten.

Reageer op dit artikel